Varberg Summer Show 22 - 24 juli 2016 
Ibland känns resultaten missvisande på hur hästarna egentligen har gått.
Jag har haft bättre ridning igen (har försökt återskapa Alberts mantra i mitt huvud) med några få undantag. Självklar rider jag lite för långsamt fortfarande men det blev bättre till sista dagen. Det blev allt färre förhållningar ju längre helgen gick :)
Målet är att ha hästen framför mig, rida en stadig galopp och inte agera före jag ser distansen. Har jag bara en god grundgalopp och sitter still så blir det rätt. Problemet är att göra det bara...

Alla hästar var anmälda till Stora rundan med final i 1.45.

Fredagens första kval gick i 1.35 och det var "stolpe ut" med alla tre som fick ett nedslag var. Kunde lika gärna varit "stople in" istället. Den enda bommen som man är när ska självklart falla
: (
MORR! 

Lördagens 1.40 började med Carter som är felfri fram till hinder nr 5 där han av oklar anledning missbedömer hindret och dyker igenom det istället för att hoppa upp. I kombinationen är det en ren styrkefråga att han inte orkar backa av riktigt än och då blir han stressad och springer på nästa hinder också. Då vill jag samla ihop honom och tappar all galopp. 
Det var helt ok runda med ett misstag från min sida, ett från hästens och två nedslag sätter vi på orutin-kontot. Inte ofta man är nöjd med 16 fel men idag var jag det! Det är små marginaler och det närmar sig :)
Sillen hoppar fantastiskt men så är hjärnspöket där och får Anna att ändra sig i sista stund in i kombinationen och det blir en krasch. Lilla hjärtat är så duktig som bara rättar sig vid nästa anridning och blir bara bättre trots att Anna tappar självförtroendet och rider lite av och på.
Älskar den hästen!!
Santos är jättefin men resultatet var uselt! Känslan var fin, han hoppade runt och fint med ryggen och det kändes som hindren var 1.20 idag. Tror faktiskt att han var så fin men avspänd så han slarvade lite?
Nu orkar han i alla fall mycket mer och lämnade banan ruggigt fräsch. Bådar gott inför B-finalen i morgon.

Söndagens B-final var jag oerhört revansch sugen efter all skit som varit under helgen. Ville verkligen ha ett par placeringar med mig hem...
Carter går (som vanligt) ut  först och jag hittar lite bättre galopp idag och han är vaken och uppmärksam. Det är inte första gången jag konstaterar att han behöver tempo för att vara på topp. Jag måste verkligen skärpa mig!!
Nu blir det att rida mot klockan hemma igen....
Sillen är nästa ut  och jag får en felfri runda med ganska bra flyt och hamnar strax utanför placering. En normal klass hade hon varit placerad men det var ett starkt startfält med många duktiga ekipage som siktat mot 1.45 final. 
Sista hästen ut för helgen var Santos. Carina och jag var överens om att det inte skulle bromsas
(hon har skällt på mig hela helgen om att jag inte ska backa!) och det gjorde jag inte heller.
Fick en klockren runda och det går inte rida mycket snabbare.  
Kändes bra med denna avslutningen och nu längtar vi till nästa tävling.*
När han är såhär kan man inte önska mer <3

*Det var ett tag sedan senast...  

Copyright © 2015 Equidal