Skyrup Country Club 25 - 27 augusti 2016 
Efter drygt 19 år på Mim Construction AB gjorde jag min sista arbetsdag den 24 augusti. Så med huvudvärk och ont i magen begav vi oss till Skyrup - långt ner i Skåne. Tog 4,5 timmar att köra i härlig sensommarvärme och väl på plats var det nära till allt. Vilken härlig natur!
Skyrup ligger på en ås med utsikt åt alla håll. Stora fibersandbanor att både hoppa fram och tävla på.

Tanken var att Carter skulle få en "mjukstart" i 1.30 då han är den yngsta och mest orutinerade. Han kändes fin men av någon oförklarlig anledning tittar han till på något på sista kombinationen i grundomgången och river båda.
Himla onödigt när han var så fin annars!!

Det är inte många starter och trots att vi delat upp dem i olika klasser har vi bråttom till nästa häst som är Sillen i 1.40. Här gör Anna klassikern "hjärnsläpp" mellan nr 1 och 2 där det är kort 7 galoppsprång rider jag på normala vilket innebär att vi sitter som ett frimärke i nr 2. Morr!! Åker man så långt är det bra om hjärnan följer med :(
Å andra sidan är det bra om banpersonalen bygger upp hindren när någon har rivit. Beslutade mig för att avbryta och påkalla domarens uppmärksamhet på misstaget på trekombinationen. Ny startsignal. Dåligt fokus och ett pet in i kombinationen. Man var placerad på 8 fel men med tanke på mitt avbrott var det nog svårt att säga min rätta tid.

Santos går dirket in i 1.40 och var strålande fin. Hoppade med hela kroppen och gav mig härliga språng. Hade i och för sig en tå på ett hinder (= nedslag) men eftersom han är så naturligt snabb blev han ändå 3:a och förärades med STOR rosett och en buckla - det var inte igår man fick en sådan. Tror det var på ponnytiden senast. (vilket i och för sig inte är så länge sedan?)

Dag 2:
Idag borde det väl gå bra?! Det är ju min 45 års dag och hästarna kändes så fina igår. Nu sitter nog nollorna som smäck :)
NO!
Carter har en härlig galopp i 1.40 tidshoppning och vi kommer bra på alla hinder. När hände det senast?
Men resultatet var flera nedslag och jag förstår ingenting! Varför??
Han kändes pigg och vaken i kroppen och hoppade runda, höga språng men så släpper han ner en hov här och där för att han inte har balansen. Känns så trist! Vad ska jag göra?

Sillen hoppar mycket bättre igen och jag har henne mer framför mig hela tiden. En skön känsla i ritten och det är så mycket lättare när hon själv är med på noterna och tänker framåt. Hon får inte bli för lydig och avvaktande för då har jag inte råd med några misstag alls. Å där är jag inte än...

Dags för Santos och idag skulle vi äntligen få hoppa stora vattengraven. Något vi har tränat alla hästarna på för den dagen det är aktuellt. Även idag hoppar han sådär underbart bra!
SÅ GÅR STIGLÄDRET AV!!
Tack och hej när det är två hinder kvar :(
Köpte ett par billiga i Indiskt läder i mitten av maj 2016 och de höll knappt tre månader. Det blev att köpa nya - behöver jag säga att det inte blev billigt Indiskt läder denna gången?

Dag 3:
Det är första gången vi hoppar tre dagar med hinderhöjder på 1.40 i stekande sol. Kommer hästarna att orka?
När vi går morgonpromenaden får vi besked att samtliga hästar är pigga och fräscha i kroppen. Anna beslutar att det är dags att debutera Sillen i 1.50, dels för att det är för få starter med tre hästar i samma klass men också för att det med tanke på startfältet inte borde bli alltför tekniskt svårt. Plus att det är dags att sluta mesa! Det har hunnit gå 17 år sedan förra gången jag hoppade 1.50 och om jag inte gör det med denna underbara häst kommer det nog aldrig ske. Nu kör vi!

Först ut är Carter och tack vare ärliga och peppande kommentarer från Niklas Jonsson gör han den bästa 1.40 klassen någonsin. Ok att Anna sätter honom lite för tight inpå nr 3 så han river plus att han drar lite höger på trippelbarren och sätter en tå på den så måste jag säga att det kändes väldigt enkelt. Såhär ska han vara!
Precis denna galoppen och denna balansen är vad han behöver. Tack Nilkas :)

Gör jag samma misstag fast åt andra hållet med Santos och han river också hinder nr 3. Tyvärr blir jag arg på hästen och han blir spänd in i trekombinationen och river där också - dumma Anna! Stackars häst!
Efter det rullar allt som det ska igen och jag vet att det låter dumt men så fin som hästen är nu har han aldrig varit. Det är hela tiden jag som klantar till det. Men jag ska skärpa mig!

Lucille debuterar 1.50 med några nedslag men det bästa är att jag varken är nervös eller att hästen behöver anstränga sig speciellt mycket. Tycker faktiskt att jag rider ok också (förutom på nr 2 och sista som vi river)
Är så tacksam att jag har denna fina häst och hon hjälper mig att övervinna mina spärrar <3
Nu är det gjort och om hästen får vara fisk och sund ska det inte vara sista gången på den, eller högre, hinderhöjder.
Lycklig :)

Copyright © 2015 Equidal