Lidköping 5-6 mars 2016
En bra start på säsongen med 4 placeringar av 5 möjliga.

En bra uppladdning med tre dagars träning för Albert Voorn på Ale Ridsport förra helgen gjorde att samtliga hästar var välbalanserade, runda i sprången och framförallt väldigt alerta på hjälperna.

Carter satte en säker nolla i 1.20 på lördagen och skulle egentligen gått 1.30 på söndag men han var svullen och irriterad i några småsår på båda frambenen (han är expert på att göra småskador på sig själv och jag blir inte klok på hur han lyckas!) Det gick inte att sätta på senskydd utan att riskera att han skulle bli irriterad så vi valde att stryka han.
Hur som helst så kändes han väldigt fräsch och fin.

Casantos höll flaggan i topp hela helgen och blev 3:a på lördagens 1.30-klass och 2:a i samma höjd på söndagen.
Han var underbar direkt på framhoppningen! Sådär rund och avspänd som han är allt oftare nu för tiden och då finns det ingen gräns för honom. Spelar ingen roll hur man kommer så är han snabb, rund och ger gott om plats till hindret.
Skönt att han är pigg men samtidigt avspänd (han piper som en gris av glädje när han kommer in på banan - haha!)
Han ÄLSKAR omhoppnigar också :)

Sillen börjar få till sin koordination och bjudning tack vare enkel ridning. Behöver inte sporrarna längre och så går inte svansen runt lika mycket heller. Hela hästen är enkel helt enkel :)
Hade tyvärr ett nedslag i om hoppningen på lördagen men på söndagen fick vi till det och slutade på 5:e plats.

Stort tack till Bästa Niklas Jonsson som kom med tips när vi gick banan och värmde upp. Han är fantastisk på att både stötta och ge utmaningar och nu är planen för första halvåret 2016 spikad.

Det är så roligt att vara igång igen och längtar redan till nästa gång!

Film från söndagens 1.30 med Sillen och Santos och Carters 1.20 på lördag.

Copyright © 2015 Equidal