Tävlingsblogg
Här skriver jag lite om tävlingar, lägger upp bilder och filmer... mest för att jag själv ska komma ihåg.

Senast uppdaterad onsdag, 31 augusti 2016 06:13

Träffar: 601

Skyrup Country Club 25 - 27 augusti 2016 
Efter drygt 19 år på Mim Construction AB gjorde jag min sista arbetsdag den 24 augusti. Så med huvudvärk och ont i magen begav vi oss till Skyrup - långt ner i Skåne. Tog 4,5 timmar att köra i härlig sensommarvärme och väl på plats var det nära till allt. Vilken härlig natur!
Skyrup ligger på en ås med utsikt åt alla håll. Stora fibersandbanor att både hoppa fram och tävla på.

Tanken var att Carter skulle få en "mjukstart" i 1.30 då han är den yngsta och mest orutinerade. Han kändes fin men av någon oförklarlig anledning tittar han till på något på sista kombinationen i grundomgången och river båda.
Himla onödigt när han var så fin annars!!

Det är inte många starter och trots att vi delat upp dem i olika klasser har vi bråttom till nästa häst som är Sillen i 1.40. Här gör Anna klassikern "hjärnsläpp" mellan nr 1 och 2 där det är kort 7 galoppsprång rider jag på normala vilket innebär att vi sitter som ett frimärke i nr 2. Morr!! Åker man så långt är det bra om hjärnan följer med :(
Å andra sidan är det bra om banpersonalen bygger upp hindren när någon har rivit. Beslutade mig för att avbryta och påkalla domarens uppmärksamhet på misstaget på trekombinationen. Ny startsignal. Dåligt fokus och ett pet in i kombinationen. Man var placerad på 8 fel men med tanke på mitt avbrott var det nog svårt att säga min rätta tid.

Santos går dirket in i 1.40 och var strålande fin. Hoppade med hela kroppen och gav mig härliga språng. Hade i och för sig en tå på ett hinder (= nedslag) men eftersom han är så naturligt snabb blev han ändå 3:a och förärades med STOR rosett och en buckla - det var inte igår man fick en sådan. Tror det var på ponnytiden senast. (vilket i och för sig inte är så länge sedan?)

Dag 2:
Idag borde det väl gå bra?! Det är ju min 45 års dag och hästarna kändes så fina igår. Nu sitter nog nollorna som smäck :)
NO!
Carter har en härlig galopp i 1.40 tidshoppning och vi kommer bra på alla hinder. När hände det senast?
Men resultatet var flera nedslag och jag förstår ingenting! Varför??
Han kändes pigg och vaken i kroppen och hoppade runda, höga språng men så släpper han ner en hov här och där för att han inte har balansen. Känns så trist! Vad ska jag göra?

Sillen hoppar mycket bättre igen och jag har henne mer framför mig hela tiden. En skön känsla i ritten och det är så mycket lättare när hon själv är med på noterna och tänker framåt. Hon får inte bli för lydig och avvaktande för då har jag inte råd med några misstag alls. Å där är jag inte än...

Dags för Santos och idag skulle vi äntligen få hoppa stora vattengraven. Något vi har tränat alla hästarna på för den dagen det är aktuellt. Även idag hoppar han sådär underbart bra!
SÅ GÅR STIGLÄDRET AV!!
Tack och hej när det är två hinder kvar :(
Köpte ett par billiga i Indiskt läder i mitten av maj 2016 och de höll knappt tre månader. Det blev att köpa nya - behöver jag säga att det inte blev billigt Indiskt läder denna gången?

Dag 3:
Det är första gången vi hoppar tre dagar med hinderhöjder på 1.40 i stekande sol. Kommer hästarna att orka?
När vi går morgonpromenaden får vi besked att samtliga hästar är pigga och fräscha i kroppen. Anna beslutar att det är dags att debutera Sillen i 1.50, dels för att det är för få starter med tre hästar i samma klass men också för att det med tanke på startfältet inte borde bli alltför tekniskt svårt. Plus att det är dags att sluta mesa! Det har hunnit gå 17 år sedan förra gången jag hoppade 1.50 och om jag inte gör det med denna underbara häst kommer det nog aldrig ske. Nu kör vi!

Först ut är Carter och tack vare ärliga och peppande kommentarer från Niklas Jonsson gör han den bästa 1.40 klassen någonsin. Ok att Anna sätter honom lite för tight inpå nr 3 så han river plus att han drar lite höger på trippelbarren och sätter en tå på den så måste jag säga att det kändes väldigt enkelt. Såhär ska han vara!
Precis denna galoppen och denna balansen är vad han behöver. Tack Nilkas :)

Gör jag samma misstag fast åt andra hållet med Santos och han river också hinder nr 3. Tyvärr blir jag arg på hästen och han blir spänd in i trekombinationen och river där också - dumma Anna! Stackars häst!
Efter det rullar allt som det ska igen och jag vet att det låter dumt men så fin som hästen är nu har han aldrig varit. Det är hela tiden jag som klantar till det. Men jag ska skärpa mig!

Lucille debuterar 1.50 med några nedslag men det bästa är att jag varken är nervös eller att hästen behöver anstränga sig speciellt mycket. Tycker faktiskt att jag rider ok också (förutom på nr 2 och sista som vi river)
Är så tacksam att jag har denna fina häst och hon hjälper mig att övervinna mina spärrar <3
Nu är det gjort och om hästen får vara fisk och sund ska det inte vara sista gången på den, eller högre, hinderhöjder.
Lycklig :)

Senast uppdaterad onsdag, 31 augusti 2016 06:32

Träffar: 429

Kungsbacka RK - Höök sommarcup 30 juli 2016 
Nu skulle äntligen unghästarna få lufta sig igen!
Anna ska rida framåt och inte sitta och bromsa. Måste bli bättre på detta och nu ska backa lägena bort. Det skulle visa sig som en mindre bra ide i vissa lägen. Ibland måste man helt enkelt göra rätt också, inte bara göra...

High Scamp är underbar och felfri i 115 och river inhoppet i kombinationen i 1.20. Han rättar sig och hoppar bra vare sig han kommer stort eller nära. Fantastisk häst trots sin storlek och det finns inga för svåra situationer. Så glad att jag får äran att rida honom :)

Stackars Cabanoz får först gå dirket in i debut 1.15 där han inte gick fram utan tänkte så mycket att han blev långsam och trög. Inte lätt att vara bebis men bättre nästa gång.
Vi debuterar 1.20 samma dag och nu var han bättre. Trampar om ett par hinder men för övrigt hoppar han med god marginal och vill vara felfri. Han har rätt inställning i alla fall :)
Mycket stolt över honom - han är så grön fortfarande!

Cosmoz gör det igen! Sätter en säker nolla i 1.20 och placerad som 5:a. Det är så lätt att rida snabbt med han och han gillar överraskningsmomentet med omhoppning. Sötnos <3
I 1.30 får han ett nedslag och räddar mig i kombinationen. Han är mitt hjärta!
Alla tre får med beröm godkänt!
 

Senast uppdaterad söndag, 07 augusti 2016 19:50

Träffar: 261

Gäsene Ryttarförening 17 augusti  2016 
Eftersom Scamp är anmäld till Breeders kände jag att det var dags för han att skaffa lite rutin och framförallt kvala klart. Det är trist att vara ute i stista minuten!
Därför valde vi att ta den långa, krokiga och smala vägen till Gäsene en onsdagskväll i augusti.
"Vi" i detta fallet innebar Anna och två unghästar... Vet inte hur jag tänkte där eftersom båda ogillar att bli ensamma i bilen. Som tur var fanns det box att låna men det är ändå lite trixigt att lasta ur, veterinärbesikta och få fram alla grejor när man är själv. Tur att hästarna är snälla i alla fall :)

Ska inte sticka under stolen att jag inte var jättesugen att åka 2,5 timmar själv för att hoppa och sedan komma hem mitt i natten för att sedan upp till jobbet dagen efter. Men eftersom hästarna skötte sig bra och levererade 4 felfria av 4 möjliga var det helt klart värt besväret. En bra kväll och en nöjd hästägare i form av Maud som får boka boende i Flyinge i oktober.
Dock finns varken biler eller filmer av förklarliga skäl :)

Senast uppdaterad onsdag, 31 augusti 2016 05:14

Träffar: 556

Varberg Summer Show 22 - 24 juli 2016 
Ibland känns resultaten missvisande på hur hästarna egentligen har gått.
Jag har haft bättre ridning igen (har försökt återskapa Alberts mantra i mitt huvud) med några få undantag. Självklar rider jag lite för långsamt fortfarande men det blev bättre till sista dagen. Det blev allt färre förhållningar ju längre helgen gick :)
Målet är att ha hästen framför mig, rida en stadig galopp och inte agera före jag ser distansen. Har jag bara en god grundgalopp och sitter still så blir det rätt. Problemet är att göra det bara...

Alla hästar var anmälda till Stora rundan med final i 1.45.

Fredagens första kval gick i 1.35 och det var "stolpe ut" med alla tre som fick ett nedslag var. Kunde lika gärna varit "stople in" istället. Den enda bommen som man är när ska självklart falla
: (
MORR! 

Lördagens 1.40 började med Carter som är felfri fram till hinder nr 5 där han av oklar anledning missbedömer hindret och dyker igenom det istället för att hoppa upp. I kombinationen är det en ren styrkefråga att han inte orkar backa av riktigt än och då blir han stressad och springer på nästa hinder också. Då vill jag samla ihop honom och tappar all galopp. 
Det var helt ok runda med ett misstag från min sida, ett från hästens och två nedslag sätter vi på orutin-kontot. Inte ofta man är nöjd med 16 fel men idag var jag det! Det är små marginaler och det närmar sig :)
Sillen hoppar fantastiskt men så är hjärnspöket där och får Anna att ändra sig i sista stund in i kombinationen och det blir en krasch. Lilla hjärtat är så duktig som bara rättar sig vid nästa anridning och blir bara bättre trots att Anna tappar självförtroendet och rider lite av och på.
Älskar den hästen!!
Santos är jättefin men resultatet var uselt! Känslan var fin, han hoppade runt och fint med ryggen och det kändes som hindren var 1.20 idag. Tror faktiskt att han var så fin men avspänd så han slarvade lite?
Nu orkar han i alla fall mycket mer och lämnade banan ruggigt fräsch. Bådar gott inför B-finalen i morgon.

Söndagens B-final var jag oerhört revansch sugen efter all skit som varit under helgen. Ville verkligen ha ett par placeringar med mig hem...
Carter går (som vanligt) ut  först och jag hittar lite bättre galopp idag och han är vaken och uppmärksam. Det är inte första gången jag konstaterar att han behöver tempo för att vara på topp. Jag måste verkligen skärpa mig!!
Nu blir det att rida mot klockan hemma igen....
Sillen är nästa ut  och jag får en felfri runda med ganska bra flyt och hamnar strax utanför placering. En normal klass hade hon varit placerad men det var ett starkt startfält med många duktiga ekipage som siktat mot 1.45 final. 
Sista hästen ut för helgen var Santos. Carina och jag var överens om att det inte skulle bromsas
(hon har skällt på mig hela helgen om att jag inte ska backa!) och det gjorde jag inte heller.
Fick en klockren runda och det går inte rida mycket snabbare.  
Kändes bra med denna avslutningen och nu längtar vi till nästa tävling.*
När han är såhär kan man inte önska mer <3

*Det var ett tag sedan senast...  

Senast uppdaterad onsdag, 31 augusti 2016 04:59

Träffar: 444

Copyright © 2015 Equidal