Dammen International Spring Tour 5-8 maj 2016
Jaha, då skulle man ut och tävla internationellt för första gången på över 15 år...
Man känner sig som nybörjare igen - och den känslan skulle förstärkas än mer strax!

Väl på plats är det kaos!
Det är flera 100 m kö till veterinärbesktningen trots att man har 3 banor att beskikta på. Lite rörigt blir det när vi bara är två på tre hästar och många hästar som är oroliga och nervösa i kön.

Det finns ingen hjälp att flytta utrustning från lastbilsparkeringen som ligger en bit från uppstallningen så det blir en del kånka och dra. En av boxarna är trasig och någon annan har snott vår box. Det blir att ställa en av Carter och Santos mitt emot och det är inte populärt eftersom Sillen är allas hjärtas dam. Rider en sväng och de får jaga ut mig ur stallet för att kunna stänga kl 23:30.

Morgonen efter möts vi av en söndersparkad boxvägg. Boxarna är gjorda i tjock presenning och håller inte för arga halvblod. Vi får hjälp att göra en provisorisk lagning av ett par rätt ohändiga polacker som kallar mig "kurva" och är inte alls överens med mig om att lagningen inte håller måttet. Vem tror du får rätt?!

Först ut till start är Carter som är lite överladdad och har lite svårt att koncentera sig på uppgiften. Jag rider, som vanligt, lite för lugnt och får ett nedslag. Lite missnöjd med både värmningen och starten men har en plan för morgondagen i alla fall.

Sedan är det dags för Santos som är lycklig att äntligen få visa sina rätta takter!
Tycker mig rida en ganska lugn och säker runda men det visar sig räcka till en 3:e plats i hans första Internationella start. Behöver jag säga att ägaren är glad?

Var lite osäker på att ta med Sillen eftersom vi gick omkull för några veckor sedan och skadade oss men hon kändes så fräsch och fin på sista träningen att jag bestämde att hon får åka med. Tyvärr får hon en jobbig framridning då en häst kommer lös och skrämmer vettet ur henne. Hon är rädd för alla andra och det blir svårt att hoppa fram och hitta rythmen. Väl inne på banan är hon underbar. Får ett snörpligt nedslag för att jag hänger lite vid sidan om och missar nästan sista hindret i omhoppningen. Var är huvudet på Anna?

Summan är två av tre placeringar första dagen - ska vi fira redan nu eller väntar vi till nästa dag?

Dag 2. Start på STORA ARENAN.
Det är verkligen en fin men ganska svårt bara och jag känner att Carter är på hugget.
Han gör en skön prestation förutom att han skyggar till för något på vänster sida och hoppar på hinderstödet på hinder nr. 1 och river det.

Det som hände efter det vill jag helst inte prata om :(

Blir uppkallade till domaren och efter många om och men visar det sig att vi har felaktig vaccinering vilket innebär att vi blir diskade från tävlingen. RIDÅ NER!!
Vi som har kollat allt så noga!
Det skiljer på nationella och internationella vaccinationsregler och 2014 utnyttjade vi möjligheten att överträda 1 år mellan vaccinationerna med på Carter med EN dag och för de andra med TIO dagar.
Det var en dyr läxa och vi får åka hem och göra om alla vaccinationer.

Bye, bye Norway!
Fick i alla fall ett trevligt bemötande och vi kommer säkert tillbaka nästa år :)

Copyright © 2015 Equidal