Vänersborgs Ryttarförening 6 juni 2016
Nu har det äntligen släppt för High Scamp! Nu kan han slappna av på framridningen vilket innebär att han både är mjukare och mer avspänd i musklerna på banan och framförallt att utan orkar utan att dra på sig en massa onödig mjölksyra. Han får tyvärr ett ner i båda starterna men båda nedslagen är mitt fel. I första klassen är den en kort distans efter en trippelbarr och jag rätar upp mig och han svarar snabbt och kommer tillbaka lite för mycket så det blir lite tom galopp. 
Samma sak händer i nästa klass på ett enkelhinder. Får lära mig att den stora, stora hästen faktiskt inte har problem med att växla om och istället bara fortsätta rida framåt. Mycket enklare så :)

Cosmoz går 1.20 avd A med bedömning accumulator (poängavdrag vid rivet hinder). Ett pet på hinder nr 2 och slutar utan placering denna gången. Det var ju synd för det hade börjat bli en god vana för honom annars :) 
All ork rann ur honom till 1.30 och där hade vi två ner. Ska inte sticka under stolen med att det lika gärna kunde varit ett till... Men å andra sidan: den oturen han hade när han petade ner en bom i 1.20 hade han igen i 1.30. Det brukar jämna ut sig.
Cosmoz behöver lite mer konditionsträning och banta ner sig några kilo. Har nog varit lite för snäll mot han. Men han är ju så söt. Haha!

Carter är en tiger och jag har honom på bettet hela banan runt i en härlig galopp. Det resulterar i en 5:e placering i 1.30 klassen. Nu hoppar han rakt och runt utan att skruva sig så jag hoppas stryrkan i bakdelen börjar komma. i 1.40 klassen blir han dock lite för mycket på bettet och blir istället lång och jag hamnar på framdelen. Mycket besviken över min egen ridning :(
Varför är det så svårt att vara stilla och stabil när han drar mig framåt?!?! 
Jag kanske ska ta tag i min egen bålträning igen?

Sillen gick en klass med ett nedslag. Det är inget dåligt resultat men känslan var inte den bästa :( Hon har varit lite trött, oengagerad och låg i sprången. Tror det är dags för kiropraktorn Cecilia eller Anki massör igen. Det brukar göra susen. Även hon kan behöva lite mer konditionsträning så Carina blir nog nöjd nu när jag kommer planera in fler intervallträningar på Vita Sannar framöver.

Casantos hoppar än en gång riktigt bra men det blir ett missförstånd till näst sista hindret (han är felfri dit) där han hoppar till så mycket att jag näst intill faller av - det var inga centimetrar ifrån markkänning! - och jag hinner inte återfå balansen till sista hindret så där river vi. 
Är så himla nöjd med han annars - det blir bara bättre och bättre för varje dag. Vilken häst <3

Copyright © 2015 Equidal